Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν 'Aντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία. Η ημέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ – International Board on Books for Young people) το 1996.
Κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία της IBBY αλλά και των εθνικών τμημάτων της, οργανώνονται εκδηλώσεις, ομιλίες και ποικίλες δράσεις για τον εορτασμό της ημέρας, οι οποίες έχουν ως βασικό σημείο αναφοράς το παιδικό βιβλίο. Το ελληνικό τμήμα της IBBY, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό σε συνεργασία με άλλους φορείς. 
Το μήνυμα και την αφίσα του ετήσιου εορτασμού αναλαμβάνει κάθε χρόνο ένα διαφορετικό τμήμα της IBBY και το υλικό αυτό χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους για την προώθηση των βιβλίων και της ανάγνωσης σε όλο τον κόσμο. Για το 2015, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το μήνυμα έγραψε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Marwa Obaid Rashid Al Aqroubi και την αφίσα φιλοτέχνησε η NasimAbaeian. Το φετινό μήνυμα έχει τίτλο ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ και μπορείτε να το δείτε εδώ.
Την μετάφραση του μηνύματος στα ελληνικά καθώς και τη διάδοση του ανέλαβε, όπως κάθε χρόνο, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
πηγή: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεφυλλίζω παρέα με τον Μικρό Αναγνώστη:<< το Πάσχα του Πασχάλη >>


Δεν υπάρχουν σχόλια: