Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Να το αφήσω να παίζει ηλεκτρονικά;Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και πως θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα βλάψουν το παιδί;


Οι γειτονιές στις πόλεις δεν είναι πια όπως παλιά και τα πεζοδρόμια δεν είναι πλέον ασφαλή για ατέλειωτο παιχνίδι ούτε είναι δυνατόν κάθε μέρα να πηγαίνετε στο πάρκο, την παιδική χαρά ή τον παιδότοπο για να παίξει το μικρό σας. Και κάπως έτσι μπαίνει στην ζωή σας η σκέψη για το ηλεκτρονικό παιχνίδι.
«Είναι καλό να του αγοράσω ηλεκτρονικό;».
« Μήπως αποβλακωθεί;».
« Μήπως γίνει αντικοινωνικό ή παχύσαρκο;»
Όλες οι παραπάνω σκέψεις βασανίζουν το μυαλό σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Πάμε, λοιπόν, να ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι, να παρουσιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και να βοηθήσουμε στην εύρεση της ισορροπίας.
Ακολουθεί ένα κατατοπιστικότατο infografic του ikidcenter
ilektronika paixnidia
Πως θα βρούμε την απαραίτητη ισορροπία;
Για να βρείτε την απαραίτητη ισορροπία και να εξασφαλίσετε ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα λειτουργήσουν ευεργετικά για το καμάρι σας καλό είναι να θέσετε κάποιους ελάχιστους κανόνες χρήσης. Ακολουθεί ένα κατάλογος, τον οποίο μπορείτε να εμπλουτίσετε με ό,τι εσείς θεωρείτε σημαντικό.
1. Τα παιχνίδια που παίζεις πρέπει να αφορούν την ηλικία σου. 
2.Δεν παίζουμε παιχνίδια που περιέχουν έντονη βία.
3.Ο χρόνος ηλεκτρονικού παιχνιδιού δεν πρέπεινα ξεπερνάει την μισή με μία ώρα ημερησίως (περιορίστε την έκθεση στις οθόνες γενικά στις δύο ώρες ημερησίως).
4.Όταν παίζουμε κρατάμε τουλάχιστον 2 μέτρααπόσταση από την οθόνη της τηλεόρασης και 1 μέτρο περίπου από την οθόνη του υπολογιστή και του videogame.
5.Δεν παίζουμε όταν βρισκόμαστε σε ένταση.
6. Δεν παίζουμε πριν την ώρα του ύπνου.
 7. Δεν παίζουμε εάν δεν έχουμε ολοκληρώσει τις σχολικές εργασίες ή άλλες υποχρεώσει που έχουμε αναλάβει.
8. Δεν παίζουμε όταν στο σπίτι έχουμε φίλους, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί. Και πάλι όμως δεν ξεπερνάμε το χρονικό όριο που έχουμε θέσει.
9. Δεν παίζουμε στο τραπέζι την ώρα που τρώμε.
10. Δεν παίζουμε όταν έχουμε βγει για διασκέδαση εκτός σπιτιού.
ΠΗΓΗ:happyparenting

Δεν υπάρχουν σχόλια: